You are here

Twitter

Ministerit ja kanisterit tasapainoilevat Twitterissä

Oman verkkopersoonan esille tuominen askarruttaa kaikenlaisia ammattilaisia - myös ministeriä. Twitter on yhä kiinnostavampi viestinnän väline. Enbuske & Linnanahde Crewn vieraana Subilla eilen ollut Alexander Stubb pohti ilmaisun rajoja. Linkki vie lähetykseen suoraan Twitter-keskusteluun mainosten jälkeen.

Stubb pohti uskottavaa ilmaisua ja arveli, ettei kuulostaisi aidolta, jos hän kertoisi käsitelleensä kaavoitusasioita kivoissa tunnelmissa.

(Muuten, kaavoituksella on selvästi jokin imago-ongelma. Mainosmiehet Kenneth Lindfors ja Pasi Räihä Skandaalista käyttävät kaavoitusinsinöörejä kiinnostavuuden antiteesinä (diaesityksen s. 9).

Stubb ja Enbuske julkistivat ohjelmassa suunnitelmansa kirjoittaa Twitter-kirja yhdessä. Osaamista kaksikolla taatusti on - olen Tuhat sanaa -blogissa esitellyt herrojen Twitter-läsnäoloa viime vuonna.

Twitter suodattaa jaetuimmat viestit viikkokoosteeseen

Twitter on ryhtynyt lähettämään käyttäjilleen viikoittaisen sähköpostikoosteen verkostoissa eniten levinneistä viesteistä.

Twitter on hetken media - omiaan pintapuoliseen mediasukelteluun. Nopealla silmäyksellä aikajanalleen tai listoilleen saa kuvan siitä, mitkä ovat päivän puheenaiheita omissa verkostoissa ja globaalisti. Onko algoritmin laskemalla viikkokoosteella jotakin lisäarvoa? Sula Pinta -käyttäjälle lasketussa koosteessa tulevat noteeratuksi Brittien kuningatteren hallinnon pyöreät vuodet ja avaruusajan liikenneinnovaatio SpaceX.

Top Tweets for Sulapinta

Tämä viisauden helmi olisi ilman algoritmin apua mennyt silmieni ohi.

Yhteistä yhteisöjen esiin suodattamalle sisällölle näyttäisi olevan särmikkyys. Neuraali tiedonvälitys ei herätä jakamisen halua yhtä monessa kuin sarkasmi, ironia, huumori tai kärjistys. Mutta asenteen vetovoimanhan otsikkonikkarit ja muut klikkologit tietävät jo sivustojensa klikkaustilastoistakin.

Mitä tulee vaeltaviin viisauksiin - no, ne todella vaeltavat. Tweetreach-raportti fraasista "every 60 seconds in Africa, a minute passes" kertoo sen levinneen puolessa päivässä 1491 Twitter-käyttäjän toimesta 269 000 Twitter-käyttäjän nähtäville (lähde: maksullinen Tweetreach-raportti; jonka avulla ei tosin selvinnyt, kuka oli viestin alkuperäinen, ensimmäinen julkaisija).

60secondsinafrica

Mutta miten tullaan Twitter-tähdeksi? Kopioimalla ja muuntelemalla hauskoja juttuja? Kovalla työllä ja hyvällä tuurilla? Kertokaa te minulle, jos tiedätte menestyksen reseptin!

Katso myös:

Keskustelu aiheesta käynnissä Nettielämää - FB-sivulla

Kuinka kauas Twiittisi kantaa?

Wow, sanoi liikkeenjohdon konsultti Esko Kilpi Twiittinsä tavoittavuuslukuja.

Selvitin kahden suomalaisen englanniksi Twiittaavan henkilön Twiitin kantavuutta Tweetreach-työkalulla. Esko Kilpi pohti blogissaan sosiaalisten verkostojen ajan johtajuutta ja Twiittasi blogilinkin. Petteri Tarkkonen julkaisi aforismin: "Opportunity may knock only once, but temptation leans on the doorbell."

Molemmat viestit oli lähetetty iltayhdeksän maissa sunnuntai-iltana. Tässä luvut:

  • Kilpi: Näkyvyys 39 000 impressiota Twitterivirrassa, tavoittavuus lähes 25 000 Twitterkäyttäjää.
  • Tarkkonen: Näkyvyys 65 000 impressiota ja tavoittavuus lähes 60 000 Twitterkäyttäjää.

Kilven saama näkyvyys jakautuu edelleen siten, että 22 000 Twitter-käyttäjää näki Twiitin kerran, 1500 Twitterkäyttäjää näki Twiitin Re-Tweetattuna 2-4 kertaa ja, reilu 2000 5-7 kertaa ja pari sataa käyttäjää yli kahdeksan kertaa.

Kilpi oli Twitterissä itse tehokkain jakelija viestilleen: yli puolet näytöistä syntyi hänen omien toimenpiteidensä ansiosta. Epäilemättä niin oli Tarkkonenkin, jolla on peräti runsaat 106 000 seuraajaa twitterissä. Tarkkosen tililtä lähteneen viestin jakelijoita ei voi verrata ilmaisen datan valossa. Täyteen raporttiin pääsee perehtymään vain rahalla.

Mielenkiintoisia lukuja, toteaa Twitterin tiettävästi seuratuin suomalainen yksityishenkilö Petteri Tarkkonenkin.

Tarkkosen viestin näytöt hajosivat laajemmalle: peräti 54 000 näyttöä kaikkiaan 65 000:sta esiintyi Twittervirrassa vain kerran. Toistoa koki vain runsaat 5000 Twitter-käyttäjää.

Lähtötilanne herroilla on kiinnostava: Petteri Tarkkosella on yli 106 000 seuraajaa Twitterissä, Kilvellä 2300.

Mitä johtopäätöksiä sinä teet Tweetreach-raporteista? Satuitko itse twiittaamaan englanniksi jotakin samaan kellonaikaan? Kuinka levisi?

Aivan eri aikoihin lähetettyjen viestien vertailukelpoisuus yllä oleviin lukuihin on vähäinen, mutta jakakaa kaikin mokomin muita tavoittavuuslukujanne kommenteissa, niin katsotaan mitä johtopäätöksiä niistä voisi tehdä.

Pages

Subscribe to RSS - Twitter