You are here

Tulevaisuus

Mitä somen jälkeen? Millainen on oma "Tulevaisuuden kiinnostavat jutut - top kolme" -listasi?

Kun verkottunut viestintä on jo arkea, missä siintävät digitaalisen median uudet horisontit? Arvelen, että tässä blogissa tulossa puhetta ainakin näistä teemoista

  1. Oma data ja yhdistetty avoin data, tiedon yhdistely ensisijaisilta palveluntarjoajilta kolmansille osapuolille Balancion toteutuksena ei vielä vakuuta, mutta uskon että viiden vuoden sisällä palveluntarjoajien intressissä on avata rajapintojaan.
  2. Yhteistyö verkossa. Vertaisajan ilmiöt tietotyössä.
  3. Autot pilvessä. Googlen kuskiton auto saa vihreää valoa Nevadassa. Kuvernöörikin sen jo testasi.

Millainen on oma "Tulevaisuuden kiinnostavat jutut - top kolme" -listasi?

Yhteistyö verkossa: Supervoimia ja itseorganisoituvaa parviälyä

Internet antaa meille supervoimat. Ainakin, jos Aleks Krotoskin transmediaista reportaasia ja Don Tapscottin kirjaa mainostaviin viraalivideoihin on uskomista. Tsekkaa siis nämä, jos uskosi verkostojen voimaan kaipaa vahvistusta.

Tutkija, toimittaja Aleks Krotoski juonsi viime vuonna BBC:lle ohjelmasarjan Virtual Revolution (verkossa laaja juttukokonaisuus "Superpower"). Sarja valottaa monesta näkökulmasta sitä, millaista hyvää yhteistyö verkottuneessa maailmassa saa aikaan. Sarjan promovideo on korkealentoinen, mutta virkistävää vaihtelua siihen negatiivisia lieveilmiöitä esilletuovaan käsittelyyn, johon mediassa usein sorrutaan.

Tuo BBC:n sarja tuli mieleen seuratessani ohimennen Münchenissä vasta pidetyn DLD-konferenssin luentoa, jossa Don Tapscott puhui vaikuttavasti verkottuneen kommunikaation mahdollistamasta älykkäämmästä ihmisyydestä kottaraisten parveilua esittävän videon tehostuksella.

Tälläkin videoesityksellä on markkinointitarkoitus, Tapscottilta ilmestyi syksyllä kirja Macrowikinomics - Rebooting Business And The World.

Aiheeseen liittyen: Don Tapscott Leo Laporten haastattelussa.

PS. Missä konferenssissa sinä inspiroidut? Auta laajentamaan digimedia-alan tapahtumien vuosilistausta!

Tulevaisuuden journalismi on yhteistyötä


Yhteiskuntaamme koskettaa moni muutos lähivuosina. Globaalisti ajatellen meidän kaikkien pitäisi lyödä viisaat päät yhteen ja etsiä keinot turvata hyvä elämä kaikille maapallon asukkaille. Paikallisesti ajatellen pitäisi varmistaa kaikille suomalaisille kohtuullinen toimeentulo ja mahdollisuus kokea elämänsä merkitykselliseksi.

Järki sanoo, että tavoitteissa onnistutaan sitä paremmin, mitä enemmän ihmiset tekevät yhteistyötä. Yhteistyötä ei synny ilman luottamusta ja kunnioitusta. Luottamus ja kunnioitus voivat herätä vasta, kun tunnemme toisemme, mikä edellyttää, että olemme toistemme kanssa tekemisissä. Koska kaikki eivät voi olla tekemisissä kaikkien kanssa, olisi onnekasta jos juuri oikeat ihmiset olisivat toistensa kanssa tekemisissä. Se onnistuu, jos teemme itsemme löydettäviksi ja hakeudumme yhteistyöhön.

Tällaiselta arvopohjalta kirjoitamme Yoen kanssa Löydy - Brändää itsesi netissä -kirjaa. Ihanteellinen lopputulos kirjamme oppeja hyödyntävälle asiantuntijalle olisi löytää juuri oikeita oman alan ihmisiä verkosta ja välttyä turhalta aikaa ja voimia verottavalta hapuilulta.

Tulevaisuuden journalistin haasteena on löytää minkä erikoisalan ihmisiä milloinkin. Verkostoitunut journalisti löytää etsimänsä tehokkaammin - ja verkostoitunut asiantuntija löytyy juuri siinä asiayhteydessä kuin on relevanttia.

Hyvä nettimaine, oman henkilöbrändin luominen verkossa, vaatii työtä. Löydy-kirjassa kerromme, miten siinä pääsee alkuun.Pages

Subscribe to RSS - Tulevaisuus