Pebble-älykello pettymys - kehittäjäpaketti puuttuu

Ensimmäiset Pebble-älykellot ovat saapuneet Suomeen. Kyseessä on Kickstarter -joukkorahoitettu tuote, jonka ensimmäinen erä on pitkän odotuksen jälkeen saapunut tilaajille.

Suomessa Pebble-kokemuksistaan ovat ehtineet raportoida ainakin Antti Urpelainen ja Carl-Magnus Dumell.

Pebble

Ensimmäisen sukupolven älykellolle piti alusta alkaen tarjota SDK, sovelluskehitystyökalupaketti, jotta osaava omistaja voisi räätälöidä itselleen haluamansa virityksen kännykkäsovelluksen ja kellon välille.

Nyt saatavilla olevassa iOS- ja Android-yhteensopivassa älykello-ohjelmistossa on erilaisia kellotauluja, ilmoitukset puhelimesta (saapuneet tekstiviestit ja tulevat puhelut) sekä musiikin soittamisen etäohjaus.

Pebblen kehittäjätiimi on ollut tiedotuksessaan varsin avoin. Tuotteen valmistumisprosessia eri syistä johtuneine viivästymisineen on voinut seurata blogissa.

Yhteisömanagerit kokoontuivat taas Tampereella

Yhteisömanagerit kokoontuivat tänään Tampereella jakamaan kokemuksiaan. Tapahtuma järjestettiin Suomessa jo toista kertaa. Päivän parhaan sitaatin löysin Henna-Riikka Ahvenjärven Storify-koosteesta (upotus alla). Marko Suomi Twiittasi: "sinun ei pidä käyttämän wälinettä sen itsensä vuoksi" -vanha somelainen sananlasku.

Sosiaalisen median asiantuntija Johanna Janhonen on voima tapahtuman takana.

Asiantuntijat esiin yrityksen sivuilla - seitsemän syytä puolesta ja vastaan

Ihmiset tekevät organisaation niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla. Asiantuntijabrändit vahvistavat yrityksen mainetta. Painopisteet vaihtelevat:

Yksityisellä sektorilla erityisesti tilanteessa, jossa asiakkaan ongelmaa ratkaisemaan on tarjolla paljon kilpailevia palvelun tarjoajia, muistettavat henkilöbrändit antavat etumatkaa kilpailijoihin. Tuotteen on tietenkin oltava kilpailukykyinen.

Julkisella sektorilla avainsana on avoimuus ja läpinäkyvyys: meidän kansalaisten kannalta on arvokasta, että virkamiehet avaavat hallinnon prosesseja helpommiksi lähestyä ja opastavat tiedon äärelle.

Kolmannella sektorilla karismaattiset asiaansa uskovat ihmiset lisäävät organisaation vetovoimaa, mikä auttaa jäsenhankinnassa, varainkeruussa ja vaikuttamistyössä.

Täydentäkää listaa - mikä asia painaa vaa'assa, kun oma organisaatiosi uudistaa verkkosivujaan ja pohtii, miten sen työntekijät ovat esillä?

Asiantuntijat esiin omassaverkkopalvelussa: miksi ei

 1. Kirjoitus- ja muu ilmaisutaito ei riitä
 2. Ajankäyttö – keskustelu sitoo voimavaroja
 3. Yrityksen sivulla ei tavoiteta haluttuja sidosryhmiä
 4. Yrityksen toimiala; yritys ei kaipaa julkisuutta
 5. Maineriskit asiantuntijoiden lausumista
 6. Asiantuntijat eivät ole riittävän sitoutuneita
 7. Ylläpito sitoo resursseja, käyttökokemus ei hyvä

Mitkä näistä riskeistä voidaan ottaa tai minimoida? Miten?

Asiantuntijat esiin omassaverkkopalvelussa: siksi kyllä

 1. Sisältömarkkinointi
 2. Hakukoneoptimointi (SEO)
 3. Myönteiset mainevaikutukset yritykselle ja asiantuntijalle
 4. Vähentää riippuvuutta sosiaalisesta mediasta
 5. Auttaa erottamaan työ- ja vapaa-ajan minän
 6. Helpottaa johtamista (työnjohto-oikeus työnantajan osoittamassa ympäristössä selkeä)
 7. Vahvistaa sitoutumista yritykseen

Mitä (muita?) syitä asiantuntijoiden julkisen työn tuomiseen omille sivuille tunnistatte yrityksissänne?

Voiko verkkosivustolla tehdä asiantuntijatoimijoiden työprosesseja näkyväksi? Miten työkulttuurin ja toimintatapojen uudistuminen näkyy verkkosivuilla? Työn alla esitys aiheesta.

Pages

Subscribe to Tuhat sanaa RSS