Some Awardseja pohjusti Allerin neljän vuoden verkottumistyö

Viihteeseen, lifestyleen ja digitaalisiin mediakonsepteihin satsaava Aller aikoo tehdä tällä viikolla huipentuneesta Some Awards -tapahtumasta jokavuotisen.

Someviihdyttäjä: Arman Alizad

Yleisöäänestyksessä vuoden Some-viihdyttäjäksi valittiin Arman Alizad ja vuoden Some-tekijäksi Alexander Stubb. Rakastetuin ilmiö oli kouvolalainen Seppo-kissa.

Some Awards on osa yhtiön vuonna 2009 alkanutta matkaa kohti visiota olla "Suomen sosiaalisin mediayhteisö".

Mediataloilla ei ole syytä viivytellä uusien konseptien etsimisessä. Murroksesta kertovat media-alan uutiset viikoittain. Sisältömarkkinointi toimii muissa kanavissa kuin perinteisen median palstoilla. Edelläkävijät laskevat tämän varaan ja tekevät johtopäätöksensä.

Yksin viime vuonna Suomen 50 suurinta mediayhtiötä kadottivat yhteensä 280 miljoonaa euroa liikevaihtoa, kertoi Markkinointi & Mainonta perjantaina.

Digitaalinen täydentää tilannekuvan - tämän vuoksi lisätty todellisuus innostaa

Lisätty todellisuus ja päälle puettava tietotekniikka alkavat hitaasti muuttua kaunokirjallisuudesta ja konsepti-ideoista käytännön sovelluksiksi. Googlelasien käyttäjä voi nähdä päivitykset ja ilmoitukset silmissään ja Blindsquaren käyttäjä kuulla yksityiskohtia lähiympäristöstään korvaansa puhuttuna.

Tietoteknisten sovellusten aikainen omaksuja Robert Scoble ylistää Googlelaseja eikä aio riisua niitä koskaan. Lentokentällä kädet täynnä matkalaukkuja kelpaa saada tiedot portista silmiinsä kännykkää esiin kaivamatta.

Ilkka Pirttimaa on jalostanut tietoa rakennetusta ympäristöstä palveluineen puhesyntetisaattorin kertomana kuunneltavaksi. Blindsquaresta voi olla hyötyä näkevillekin, arvioi sovelluksen varhainen koekäyttäjä Ronja Oja. Eija Kalliala kirjasi kehittäjän kertomuksen vuoden tietotekniikkatuotteena palkitun sovelluksen synnystä.

Matleena Laakso näkee lisätylle todellisuudelle käyttöä opetuksessa ja oppimisessa.

Ministerit ja kanisterit tasapainoilevat Twitterissä

Oman verkkopersoonan esille tuominen askarruttaa kaikenlaisia ammattilaisia - myös ministeriä. Twitter on yhä kiinnostavampi viestinnän väline. Enbuske & Linnanahde Crewn vieraana Subilla eilen ollut Alexander Stubb pohti ilmaisun rajoja. Linkki vie lähetykseen suoraan Twitter-keskusteluun mainosten jälkeen.

Stubb pohti uskottavaa ilmaisua ja arveli, ettei kuulostaisi aidolta, jos hän kertoisi käsitelleensä kaavoitusasioita kivoissa tunnelmissa.

(Muuten, kaavoituksella on selvästi jokin imago-ongelma. Mainosmiehet Kenneth Lindfors ja Pasi Räihä Skandaalista käyttävät kaavoitusinsinöörejä kiinnostavuuden antiteesinä (diaesityksen s. 9).

Stubb ja Enbuske julkistivat ohjelmassa suunnitelmansa kirjoittaa Twitter-kirja yhdessä. Osaamista kaksikolla taatusti on - olen Tuhat sanaa -blogissa esitellyt herrojen Twitter-läsnäoloa viime vuonna.

Pages

Subscribe to Tuhat sanaa RSS