You are here

Kuinka kauas Twiittisi kantaa?

Tags: 
Kategoriat: 

Wow, sanoi liikkeenjohdon konsultti Esko Kilpi Twiittinsä tavoittavuuslukuja.

Selvitin kahden suomalaisen englanniksi Twiittaavan henkilön Twiitin kantavuutta Tweetreach-työkalulla. Esko Kilpi pohti blogissaan sosiaalisten verkostojen ajan johtajuutta ja Twiittasi blogilinkin. Petteri Tarkkonen julkaisi aforismin: "Opportunity may knock only once, but temptation leans on the doorbell."

Molemmat viestit oli lähetetty iltayhdeksän maissa sunnuntai-iltana. Tässä luvut:

  • Kilpi: Näkyvyys 39 000 impressiota Twitterivirrassa, tavoittavuus lähes 25 000 Twitterkäyttäjää.
  • Tarkkonen: Näkyvyys 65 000 impressiota ja tavoittavuus lähes 60 000 Twitterkäyttäjää.

Kilven saama näkyvyys jakautuu edelleen siten, että 22 000 Twitter-käyttäjää näki Twiitin kerran, 1500 Twitterkäyttäjää näki Twiitin Re-Tweetattuna 2-4 kertaa ja, reilu 2000 5-7 kertaa ja pari sataa käyttäjää yli kahdeksan kertaa.

Kilpi oli Twitterissä itse tehokkain jakelija viestilleen: yli puolet näytöistä syntyi hänen omien toimenpiteidensä ansiosta. Epäilemättä niin oli Tarkkonenkin, jolla on peräti runsaat 106 000 seuraajaa twitterissä. Tarkkosen tililtä lähteneen viestin jakelijoita ei voi verrata ilmaisen datan valossa. Täyteen raporttiin pääsee perehtymään vain rahalla.

Mielenkiintoisia lukuja, toteaa Twitterin tiettävästi seuratuin suomalainen yksityishenkilö Petteri Tarkkonenkin.

Tarkkosen viestin näytöt hajosivat laajemmalle: peräti 54 000 näyttöä kaikkiaan 65 000:sta esiintyi Twittervirrassa vain kerran. Toistoa koki vain runsaat 5000 Twitter-käyttäjää.

Lähtötilanne herroilla on kiinnostava: Petteri Tarkkosella on yli 106 000 seuraajaa Twitterissä, Kilvellä 2300.

Mitä johtopäätöksiä sinä teet Tweetreach-raporteista? Satuitko itse twiittaamaan englanniksi jotakin samaan kellonaikaan? Kuinka levisi?

Aivan eri aikoihin lähetettyjen viestien vertailukelpoisuus yllä oleviin lukuihin on vähäinen, mutta jakakaa kaikin mokomin muita tavoittavuuslukujanne kommenteissa, niin katsotaan mitä johtopäätöksiä niistä voisi tehdä.