You are here

Kirjat

Kirjat, kirjallisuus

Ohita sosiaalinen media, menetät hyvän työkalun

Monet suomalaiset epäröivät yhä sosiaalisen median käyttöä. Uusi kultakausi - pamfletin kirjoittaja Taneli Heikka sanoi torstaina MTV3:n haastattelussa, että näin tehdessään he menettävät hyvän työkalun.

"Miksi mä päivittäisin mun elämästä että mitä mä tänään söin lounaaksi ja ett nyt mä kävin vessassa", sosiaalisen median ohittajat naureskelevat.

No miksipä, miksipä ei. Tai sitten sitä voisi ajatella ääneen jotain ihan järkevää. Kertoa verkossa siitä, millaisia ratkaisuja on miettinyt erinäisiin isoihin ja pieniin ongelmiin, joista tietää jotakin.

TaneliHeikkaMTV3mediakokki17.02.2011

Sosiaalinen media tarjoaa keinoja lisätä omaa vaikuttavuuttaan ja saada asioita tapahtumaan.

Tämä oli peruslähtökohta Löydy -kirjalle. Halusimme Yoen kanssa neuvoa erilaisia keinoja ajatella ääneen niin, että siitä jää digitaalinen jälki. Samoista asioista kiinnostuneet ja samoja arvoja jakavat ihmiset voisivat osaamisillaan täydentää toisiaan ja saada aikaan hienoja asioita, jos he löytäisivät toisensa netistä.

Suhde-kirjan tekijät: Some riisuu johtajalta natsat

Markkinointikampanjoiden sijasta sosiaalisessa mediassa on luotava suhteita. Tämä jää mieleen pääviestinä Christina Forsgårdin ja Juha Freyn kirjasta Suhde - Sosiaalinen media muuttaa johtamista, markkinointia ja viestintää. Ihminen ei ole markkinointiviestinnän kohde, vaan aktiivinen seuraaja - jos haluaa. Organisaation on luotava ja kehitettävä liiketoimintaansa tukevia suhteita - siinä kirjan tarjoama olennainen syy "mennä someen".

Sosiaalisen median haltuun ottanut entusiasti saa tästä teoksestä irti asiallisen setin vastaansanomattomia argumentteja tiiminsä some-hankkeiden perusteluiksi, mutta tärkein kohderyhmä istuu kulmahuoneissa. Kirja kehottaa pitkäjänteisyyteen rohkaisemalla investoimaan aikaa ja työpanosta verkossa ilman välittömän hyödyn odotuksia. Organisaation on löydettävä ne tavat toimia verkossa, jotka tukevat sen omia strategisia tavoitteita. Niiden saavuttamista mitataan.

Kirja valmentaa yrityksen johtoa reaaliaikaiseen avoimuuteen. Organisaatio ei voi enää itse kontrolloida sitä, miten julkisuus ajoittuu, vaan keskusteluun on lähdettävä mukaan silloin, kun suhteen toiselta osapuolelta tulee siihen verkossa aloite.

Päätös on hyvä vasta, jos se myös näyttää hyvältä verkossa sidosryhmien silmissä. Organisaation on varauduttava selittämään juurta jaksain, miksi se toimii niinkuin se toimii. Verkossa on oltava organisaatiosta niitä, joilla on kyky, halu ja lupa puhua organisaation puolesta.

Oppimisen paikka on sekin, että verkossa auktoriteetti on ansaittava - jokaisella on aluksi nolla seuraajaa eikä asemaa luoda yhdessä yössä.

"Organisaatioiden digikypsyys eli kyky ja ymmärrys hyödyntää sosiaalisen median palveluja omassa toiminnassaan on suoraan verrannollinen sen nykyisen henkilökunnan ja johdon henkilökohtaiseen digikypsyyteen", Forsgård ja Frey sanovat, ja tähän on Nettielämää - ja Löydy-kirjojen kirjoittajana helppo yhtyä.

Keskusteluprismastaan tunnettu Brian Solis toistuu lähteenä, samoin Seth Godin. Kotimaiset esimerkit ovat tuoreita ja konkreettisia.

Jos verkkoläsnäolo ei kuulu työtehtäviisi, tee se omalla ajallasi

Ryhtyessäsi toimimaan verkossa saatat pahimmassa tapauksessa kuulla kollegoiltasi negatiivista palautetta. Työkaverit saattavat epäillä, ettet tee ”oikeita töitä”, jos sinulla on aikaa puuhata netissä. Kun toimit sosiaalisen median ympäristöissä työksesi, tuloksille on esimiehen kans­sa hyvä sopia mitattavissa olevat tavoitteet. Jos verkkoläsnäolo ei kuulu työtehtäviisi, tee se omalla ajallasi.

Mm. tällaisia neuvoja annamme Yoen kanssa kirjoittamamme sosiaalisen median oppaassa. Lokakuussa ilmestynyt kirjamme Löydy - Brändää itsesi verkossa on saatavissa kirjakaupoista. Teokseen voit tutustua myös verkossa -lataa 20-sivuinen PDF-näyte tai vilkaise kirjaa Slidesharessa.

Pages

Subscribe to RSS - Kirjat