You are here

Kirjat

Kirjat, kirjallisuus

Kummat kannet

Kuinka olla avoin - työelämän uudet viestintätaidot -kirja tulee paperikirjana kauppoihin ja on jo ennakkotilattavissa. E-kirjan tärkeimmät jakelukanavat ovat Apple, Elisa, Amazon ja Kobo. Vielä pitää päättää kansista.

Kysyin verkostoilta, kummat on paremmat kannet kirjalle, hehkulamppu-kättely vai kartta-palapeli. Edellinen koetaan paremmaksi. Selkeämmät ikonit miellyttävät silmää.

Kuinka olla avoin

Toisen version koettiin olevan selkeämmin yhteydessä uusiin viestinnän muotoihin. Palapelin koettiin kuvaavan yksilön ja yrityksen moniulotteista identiteettiä: "Joskus palasia kateissa, joskus niiden yhteensovittamisessa vaikeuksia."

Kuinka olla avoin

Lopullisen valinnan kansivaihtoehdoista tekee kustantaja. Ensi kuussa voit joka tapauksessa odottaa näkeväsi jotakin tämännäköistä kirjakaupassasi.

Avoimuuden aakkoset: Osallistuminen. Osaatko kertoa tekemisistäsi vai panttaatko tietoa?

Tänä syksynä ilmestyvä kirjani Kuinka olla avoin - työelämän uudet viestintätaidot on laaja-alainen katsaus siihen, miten avoimuus, yhteistyö ja jakaminen liittyvät yhä useampiin työtehtäviin. Kirjan Facebook-sivulla ilmestyy avoimuuden aakkoset -sarja, joka valottaa kirjassa käsiteltyjä teemoja sana kerrallaan. Tässä osa O-U. Aiemmin julkaistu: V-Ö.

  • U niin kuin UStream: 21.7.2012 maailmanensi-illatansa saanut yhteisöooppera Opera by You: Free Will streamattiin suorana lähetyksenä verkkoon. Myös harjoituksia sai seurata suorana.
  • T niin kuin työaika: Korkeasti koulutettujen edunvalvonnassa suurin sosiaalisen median käyttöön liittyvä kysymys on juuri työn ja vapaa- ajan erottaminen”, sanoo Akavan työelämäjohtaja Maria Löfgren kirjassa.
  • S niinkuin Slideshare. Eero Leppänen on yksi asiantuntijuuttaan avoimesti jakavista digimedia-alan konsulteista. Viimeksi hän jakoi Slidesharessa kalvosettinsä asiantuntijabloggaamisesta.
  • R niinkuin rehellisyys: Rehellisen organisaation mainekriisi on vähemmän vahingoksi kuin tietoa pimittävän. Avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen liittyy läheisesti ajatus integriteetistä; rehellisyydestä ja suoraselkäisyydestä. Avoimuuten puute saattaa oireilla vuotosivustona.
  • Q niinkuin Qaiku: Qaiku, kotimainen mikroblogityökalu ja seminaarimuistiinpanojen jakamisen kanava syntyi Googlen ostaman Jaikun jättämään aukkoon. Nyt sen käyttäjien huhuilut muistuttavat meitä välineiden suosion väliaikaisuudesta.
  • P niin kuin pilvi: Huolehdi tietoturvasta äläkä talleta asiakkaan tietoja tai yrityksesi salaisuuksia pilvipalveluihin omin päin. Vaan mistä pienyrittäjä, joka ei välttämättä ole ICT-osaaja, saa apua pilvipalveluiden tietoturvaan esim. juuri asiakastietojen osalta? Kysymyksen toi esiin Facebook-sivulla Heli Sirkiä.
  • O niin kuin osallistuminen: Osaatko sinä tehdä työsi sillä tavalla läpinäkyvästi, että pystyt hyödyntämään muilta saamiasi vaikutteita? Miten? Tarmo Toikkasen metodi on tämä: "Asiantuntijana tyypillisesti julkaisen antamani asiantuntijamielipiteet jossakin blogissani. Kommenteista näkee, jos mielipiteessäni tai neuvossani on jotain tarkennettavaa tai korjattavaa." Anne Rongas jakaa keskeneräisiä ajatuksiaan ja on huomannut hyödyn: "Toisen ajatus aina avartaa omaa horisonttia ja jotenkin jännästi vasta keskustelemalla ymmärrän senkin, mitä itse ymmärrän ja tiedän. Oma ajatus selkenee, kirkastuu ja tiivistyy."

Kuinka olla avoin - työelämän uudet viestintätaidot nyt ennakkotilattavissa

Kuinka olla avoin -kirja ilmestynee 28.9. ja on ennakkotilattavissa ainakin seuraavista kirjakaupoista:

Keskustelua kirjan aiheista käydään LinkedIn-ryhmässä ja Facebook-sivulla. Kirjan verkkosivut ovat osoitteessa aktiivinenavoimuus.fi.

(Korjattu 29.8. ilmestyy -sana muotoon ilmestynee. Julkaisupäivä on kirjakauppojen ennakkotilausasiakkailleen antama arvio, ei vielä täsmälleen varmistunut julkaisupäivä).

Pages

Subscribe to RSS - Kirjat