You are here

Digimedia

Gurut: Työaikaa ja media-aikaa ei voi enää erottaa Elämästä

Vuosi 2011 jää historiaan työ- ja vapaa-ajan, sekä mediakäytön ja muun elämän välisen rajan lopullisesta hämärtymisestä.

Tämä johtopäätös on tehtävä lukiessaan Mark Deuzen ja Mårten Mickosin kirjoituksia:

Mediatutkija Mark Deuze analysoi Facebookin ja Google+:n uusia piirteitä - kuten Aikajanaa - lohduttaen lukijaansa, etteivät yksittäiset ihmiset ole tässä mediavälitteisen olemassaolon hyrskeessä tärkeitä. Ei ole elämää median ulkopuolella, hän sanoo. Kärjistetty väittämä toki palvelee hyvin tulevan Media Life -kirjan ennakkomarkkinointia.

Mårten Mickos taas pohtii työtä, ja haluaisi eroon sellaisesta käsitteestä kuin "työpäivä". "Kun mieli on työssä, työ on mielekästä. -- Tunnemme, että yhteiskunta on me, ja me olemme yhteiskuntaa.

Yhtaikainen mediakokemus Facebookissa ja Google Plussassa

Tänään julkaistussa Facebook-uudistuksessa siirretään erilaisiin sovelluksiin liittyvät ilmoitukset omaan uutisnauhaansa. Uutisvirtaan päätyvät vain merkityksellisemmät julkaisut.

Sosiaaliset sovellukset (video), joita Facebook on kehittänyt ensimmäisten kumppanien, Spotifyn, Netflixin, Washington Postin ja Hulun kanssa, tekevät median löytämisen entistä helpommaksi. Facebookin myyntipuheen mukaan ihmiset tulevat ostamaan kertaluokkaa enemmän sisältöjä, kun löytäminen näin helpottuu.

Faceookin kontekstissa avautuvien ns. canvas-sovellusten avulla mediakokemukset voivat olla reaaliaikaisen yhteisöllisiä - musiikkiuutisten virrasta voi huomata kaverin katsovan tai kuuntelevan jotakin ja hypätä samaan streamiin. Jossakin tässä helppoudessa on mukana ansaintalogiikkakin, julkistamiskumppanit Daniel Ek ja Reid Hoffman vakuuttivat Facebookin kehittäjätapahtuman avauspuheessa estradilla.

Vastaavasti YouTube-videoitahan voi katsoa kaverin kanssa Hangoutissa Google+ -palvelussa, joka avautui kaikkien liittyä pari päivää sitten.

Varaa käsille kaunein ottamasi valokuva

Lähikuukausina tuleva Facebook-uudistus tekee profiileistamme entistä visuaalisempia. Sivun tärkein elementti on ylälaidan täyttävä avainvalokuva, joka profiilikuvasta erillinen elementti.

Facebook pakkaa käyttäjän elämänhistorian yhdelle sivulle niin, että tuoreet tapahtumat saavat suhteessa väljemmin tilaa, menneistä vuosista aikajanalla näytetään kohokohtia.

facebook

Timeline -toiminnallisuus esitellään tällä videolla.

Peli käy jännittäväksi: julkisia Facebook-statuksia voi nyt tilata

Olen neuvonut tähän asti julkista verkkopersoonaa tarvitsevia tekemään itselleen Facebookiin sivun. Nyt happani Löydy-kirjan kyseinen ohje ja aihetta koskevat lukuisat blogimerkinnät: Facebook-profiilissa voi nyt julkaista julkisia tilapäivityksiä ja sallia niiden tilattavuuden.

Pages

Subscribe to RSS - Digimedia