You are here

Digimedia

Indiemedia innostaa - mutta kuka myy?

Nuorgam ja Indiedays ovat vakiintuneet musiikin ja elämäntyylin uskottaviksi blogisivustoiksi, mutta kentälle mahtuu vielä uusia toimijoita, uskoo moni yrittäjä.

Huomenna avataan Bella-blogit, "laatutietoisten naisten ykkössivusto, joka kokoaa yhteen mielipidevaikuttajien blogiparhaimmiston". Sen kirjoittajakaartiin on saatu mukaan mm. tuottaja-koomikko Lotta Backlund.

Eetu Karppanen puolestaan tarjoilee tästä päivästä alkaen verkossa Siirappia - musiikkia ja kulttuuria muutaman tekijän voimin.

Sisällöntuottajia tulee myös muilta toimialoita: rovaniemeläinen Eero Leppänen on esimerkki mediayrittäjästä, joka auttaa toimeksiantajiaan tuottamaan laadukasta sisältöä verkkoon. "Kun pitää tehdä enemmän ja pienenevillä resursseilla, toimitetut journalistiset sisällöt tulevat saamaan kylkeensä tasokkaita ja mielenkiintoisesti tehtyjä sosiaalisen median sisältöjä", Leppänen kirjoittaa.

Kovaa on kisa huomiosta verkossa eivätkä vakiintuneet toimijat ole suinkaan jääneet iPad-näköislehtiä kehittelemään.

Bonnier on lanseerannut Olivia-lehden yhteisön, joka on jo tehnyt lehden yhdessä. Sillä on kohta vuoden ikäinen Divaaniblogit ja uusimpana tulossa Costume, lehti ja yhteisö fashionistoille.

Helsingin Sanomien Nyt-liite uudistui verkossa syksyllä. Se tekee yhteistyötä Nuorgamin kanssa.

Yle paketoi lifestyle-sisältöjään Olotila ja Rele -brändien alle.

Mitä väliä kävijämittaustuloksilla?

Verkkopalvelujen kävijämittaus antaa yleiskuvaa asetelmista. TNS Metricsin Julkaisijat/Verkostot -kategoriassa kärkikuusikkoon on ilmestynyt Microsoft. Lukuja tutkiessa kannattaa huomioida, että sieltä puuttuu kuitenkin vielä sellaisia kansainvälisiä megatoimijoita kuten Google ja Facebook sekä Wikipedia.

  1. Alma Media
  2. Sanoma
  3. Kärkimedia lehdet
  4. Microsoft Advertising
  5. Otavamedia
  6. Aller Media

Verkon kävijämittaus - poimintoja

Perinteisestä mediamittauksesta jää tutkan alle kaikkien meistä muuttuminen julkaisijoiksi. Kun tykkään jostakin Facebookissa, jaan linkin, kommentoin kaverin seinällä tai Plussaan jotakin Google-profiilillani, kerrytän tietoa omista preferensseistäni ja autan Facebookia ja Googlea kohdentamaan minulle mainontaa.

Dataa liketoiminnan tueksi

Miksi tyytyä myymään vain mainoksia, jos voi myydä tavaraa? Otavamedia vahvistaa verkkokauppakyvykkyyttään: konserni osti Amppareissa tietoa siitä, mistä nuoret miehet tykkäävät. Ampparit-uutisaggregaatti jakelee viikon aikana yli 17 000 otsikkoa, jotka se on koonnut 250:stä eri lähteestä. Otavamedialla on Plazan lisäksi verkon markkinapaikkoja kokoava NettiX. Ampparihankinta "vahvistaa Otavamedian mediamyynnin tarjontaa ja asiakasviestinnän ratkaisuja".

"Yrityksen digitaalinen kyvykkyys määrittää pitkälti yrityksen kasvupotentiaalin", Asiakkuusmarkkinointiliiton toimitusjohtaja Jari Perko sanoo verkkokaupan kasvusta kertovassa Kaupan liiton tiedotteessa.

Kaupallisen verkkomedian kävijämittauksen kehittämisen haasteena pitäisi nyt olla, kuka tai mikä saa aikaan toimintaa eli millaiset verkkosisällöt saavat asiakkaat ostamaan mainostajan tuotteen.

(Kirjoittaja on suunnittelupäällikkö Ylessä ja kirjoittaa oppaan työelämän verkkoviestintään vuorotteluvapaalla keväällä 2012)

Tapahtumatwiittaus yleistyy - hashtagit vilisivät Twittervirrassa tänäänkin

Tieto- ja viestintätekniikan ja media-alan väki näyttää jo ottaneen visertämisen rutiiniksi tapahtumissa.

Esimerkiksi tänään saattoi Twitterin kautta seurata strategisen huippuosaamisen keskusten tulosten arviointia SHOK summit -tapahtumassa (#SHOKsummit), Internet-foorumia (#FIF12) ja Yleisradion vierailua Metropoliassa (#ylepv). Sonera piti yrityskumppaneilleen seminaarin (#soneralive).

Poimintoja Twiittivirrasta

Internetfoorumista oli tarjolla nettilähetys.

Watch live streaming video from fif2012 at livestream.com

Storify-palvelu palkittiin taas SXSW-festivaaleilla

Storify on työkalu, jolla voi koota tarinoita monista eri sosiaalisen median fragmenteista. Kuva sieltä, Twiitti täältä, tekstiä tuonne ja linkkejä tänne. Vasta päättyneillä SXSW Interactive -festivaaleilla Storify palkittiin parhaana sosiaalisen median palveluna. Vuosi sitten se pärjäsi kiihdyttämösarjassa.

Viikon aikana Austinin festivaalitapahtumista koottiin tuhat Storify-kertomusta.

Tämä firman oma kooste (alla) kertoo yrityksen tiimiläisten tunnelmista menestyksen valokeilassa.

Pages

Subscribe to RSS - Digimedia