You are here

Blogit

Innostavaa maailmanparannusta avoimuusfestivaaleilla

OKFest päättyy viikonvaihteessa. Tällaista maailmanparannuksen paloa ei olla näillä kulmilla ennen nähty, intoili moni. Yksi innostuksesta nauttineita oli Jessica Parland von Essen. Hän kannustaa katsomaan Smithsonian -museon web-strategi Michael Edsonin (videotallenne) esitys Open Cultural Heritage.

Linkitin työblogissa OKFestin kahteen katsotuimpaan verkkotallenteeseen. Guardianin Simon Rogers ja tilastoprofessori Hans Rosling vetivät salit täyteen Aalto-yliopistolla ja saavat laskurit laulamaan verkossa.

OKFest toi yhteen monelta eri kannalta avoimesta datasta innostuneita ihmisiä. Parhaita käytäntöjä vertailtiin. Esimerkiksi itse osallistuin tänään eri maiden Apps-kilpailuja järjestävien tahojen tiedonvaihtopalaveriin, jossa mm. luonnosteltiin vertailua australialaisen Government Hacks -toiminnan ja USA-vetoisen Apps4Democracy - kilpailukonseptin välillä (kuva).

Apps4Democracy vs GovHacks - Two approaches to utilizing open data

Suomessa nyt neljännen kerran järjestettävään Apps4Finland -kilpailuun voi osallistua jättämällä työnsä 28.10. mennessä.

Ohjelmoimisesta tulee kymmenessä vuodessa yhtä yleistä kuin blogin pitämisestä nyt. Osallistu siis nyt kun avoimen datan hyödyntämisessä on vielä "vanhat hyvät ajat".

Tuija Aalto - Apps4Finland 2012 -kilpailun tuomariston puheenjohtaja from Apps4Finland on Vimeo.

Julkisesti organisaation arvojen vastaisesti toimiva organisaation jäsen on maineriski

yksilon_ja_organisaation_arvot_2

Sosiaalisessa mediassa on helpoin toimia omalla nimellään, jos on henkilökohtaisesti samaa mieltä työnantajaorganisaationsa tavoitteista ja tarkoituksesta.

Organisaation jäsenen mahdollisesti organisaation arvoista eriävät arvot voivat olla voimavara, joka tuottaa aineksia sisäiseen kriittiseen keskusteluun. Arvoristiriidat tulevat näkyviin, jos yksilöllä on voimakas oma agenda. Organisaation jäsen, joka julkisesti toimii organisaation arvojen vastaisesti, muodostaa potentiaalisen maineriskin.

Lähde: Kuinka olla avoin - työelämän uudet viestintätaidot. Avoimuus työelämän viestinnän näkökulmasta. Yksilön ja organisaation arvot ja toimijuus.

Kummat kannet

Kuinka olla avoin - työelämän uudet viestintätaidot -kirja tulee paperikirjana kauppoihin ja on jo ennakkotilattavissa. E-kirjan tärkeimmät jakelukanavat ovat Apple, Elisa, Amazon ja Kobo. Vielä pitää päättää kansista.

Kysyin verkostoilta, kummat on paremmat kannet kirjalle, hehkulamppu-kättely vai kartta-palapeli. Edellinen koetaan paremmaksi. Selkeämmät ikonit miellyttävät silmää.

Kuinka olla avoin

Toisen version koettiin olevan selkeämmin yhteydessä uusiin viestinnän muotoihin. Palapelin koettiin kuvaavan yksilön ja yrityksen moniulotteista identiteettiä: "Joskus palasia kateissa, joskus niiden yhteensovittamisessa vaikeuksia."

Kuinka olla avoin

Lopullisen valinnan kansivaihtoehdoista tekee kustantaja. Ensi kuussa voit joka tapauksessa odottaa näkeväsi jotakin tämännäköistä kirjakaupassasi.

Pages

Subscribe to RSS - blogs