You are here

Blogit

Aftonbladetin blogiformaatti: savua silmiin

Aftonbladetin viihdetoimittaja Fredrik Virtanen on ottanut blogiformaatista tukevan otteen. Huhtikuun lopusta alkavia merkintöjä on kertynyt jo aimo nippu. "Ruotsin suosituin blogi", hehkuttaa lehti. Virtanen bloggaa tupakoinnin lopettamisesta. Siinä rivien välissä hän pudottelee pieniä kulissientakaisia lehden toimituksen elämästä. Taitavaa.

Dagens Media pitää tupakanlopetusteemaa turhana lisukkeena: "Virtanen borde skvallra i stället för att röka". Höps, savusumutus on fiksu valinta. Ensinnäkin, niin moni haluaisi eroon tupakasta, että Virtasen pyristely on taatusti massoja koukuttavaa. Toisekseen, vakkariteemalla he myyvät mainostilan tupakkavieroitustuotteille. Aftonbladetin websaitti, pohjoismaiden suurin, tahkoaa ihan oikeaa rahaa. Ennen tupakkablogia lehti lypsi lihavia. "Banta" on nyt "Fimpa".

Stereotypia tiukassa

Skannailin muksuna siskon kanssa väsättyjä Pumppernikkeli - lehtiä talteen ja koetin muistella, minkä ikäisiä niitä tehdessä olimme. Toisella kymmenellä. Käytimme taitelijanimiä. Minä olin isosiskon auktoriteetilla päätoimittaja - ensimmäisissä numeroissa Heikki Hepokatti ja myöhemmissä Jari Grankki. Feministi minussa miettii, olinko alitajuisesti "ymmärtänyt", että nainen ei voi olla uskottava päätoimittaja.

Tuhat kalaa

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat kalaa.

Pages

Subscribe to RSS - blogs