You are here

Älykäs auto lisää miehen kyvykkyyttä

Tags: 
Kategoriat: 

Älykäs auto on kuvattu populaarikulttuurissa miehen kyvykkyyttä lisäävänä apuna Batmobilesta Ritari Ässän KITTiin. Mutta siinä vaiheessa, kun älykäs liikenne auttaa sokeaa miestä hoitamaan itsenäisesti arkensa liikkumisen tarpeet, puhutaan teknologiasta, joka parantaa meidän kaikkien elämän laatua. Googlella on tästä koskettava video.

Tarinassa näkövammainen Steve Mahan pistäytyy ostamassa drive-in-lounastacon ja noutaa pyykkinsä pesulasta. Smart Planet -blogin mukaan Googlen kuljettajaton auto alkaa olla pykälien puolesta selvillä vesillä Nevadan osavaltiossa USA:ssa, ja nyt yhtiön on vakuutettava autoileva kansa siitä, miten turvallisesta teknologiasta on kyse (CBS Smart Planet: Watch as a blind man drives Google’s self-driving car).

Kommentit

10 vuotta sitten ajatukselle kuljettajattomasta autosta naurettiin.

Tuollainen autohan olisi maaseudulla ja muaallakin todella mainio, kun bussit eivät maaseudulla enää kulje. Tilattaisiin vaan autoja yksikseen hakemaan mummoja mökiltä, ruokaa kaupasta ja vaikka sokeita asioille. Ei tarvitsisi maksaa kuljettajille eli kyyti halpenisi. Ohjauskeskuksessa nähtäisiin missä autot ovat ja tarvittaessa otettaisin haltuun kuin tietokoneen korjaaja läppärin.
Hienoa!
Niin, vieraisilta hyvän illallisen jälkeen tullessa pantaisi oma auto automaattiasentoon ja kohta oltaisi kotona. Kyllä siinä poliisi ihmettelisi mitätehdä, kun iloiset kyytiläiset takapenkillä sanoisivat vaan, että eihän me ajettu autoa vaan auto meitä!

Kuskiton auto kulkee nyt myös saattueessa - Volvo testannut Espanjassa http://yle.fi/uutiset/volvot_kulkivat_ilman_kuskia_espanjassa/6144787

Syyskuun lopussa Yhdysvaltain väkiluvultaan suurimman osavaltion Kalifornian kuvernööri Edmund Brown allekirjoitti lain, joka tekee lailliseksi autot, joilla ei ole kuljettajaa.

Autot käyttävät toimiakseen navigaatio-ohjelmia, videokameroita sekä tutkatekniikkaa.

Laki edellyttää yhä ihmiskuskia valmiina ottamaan ohjat kaiken varalta.

http://yle.fi/uutiset/kari_haakana_auto_ajaa_pian_ilman_kuljettajaa/6346875